lauantai 28. maaliskuuta 2009

Kummittelu osa 6

Kummittelu voi näyttää vain rauhattoman sielun päämärättömältä vaeltelulta (kunhan vaan pyöriivät kun pieru nahkahousuissa), mutta monilla aaveilla on kuitenkin sanottu olevan täytettävänä tehtävä maan päällä.
Aave ilmestyy usein antamaan eläville jonkun tiedon. Joskus uutiset ovat hyviä, hämmästyttävän monissa tarinoissa kerrotaan rahan löytämisestä. Monet kummitukset kuitenkin varoittavat ihmisiä vaaroista, yrittävät korjata jonkin vääryyden tai varmistavat elinaikanaan annetun lupauksen täyttämisen. Tässä muutamia esimerkkejä aaveiden tehtävistä.
Vartiomiehen aave ilmestyi kerran ensimmäisen maailmansodan aikana pysäyttämään ambulanssin. Aave katosi kuljettajan noustessa autosta. Tiessä, aivan edessä, oli valtava kuoppa. Ilman aavetta ambulanssi olisi murskaantunut sen pohjalle (olishan tuossa ollu ensiapu tarvikkeet lähellä kun ambulanssi kerran oli kyseessä).
Aave pelasti vuonna 1964 erään detroitilaisen työmiehen varmalta kuolemalta. Kone oli murskaamaisillaan hänet mutta viime hetkellä hänet sysättiin syrjään. Sen teki 20 vuotta aiemmin samanlaisessa onnettomuudessa kuollut mies (ajatellu aave että tönästäämpäs tuo ukkeli tuosta koneen luota helevettiin, eiköhän se riitä että minä oon jo murskana tiällä).
Aavenainen ilmestyi kerran hautausmaan ohi kulkeneelle miehelle. Nainen kertoi, että hän ei voinut levätä rauhassa, koska hänen lapsensa oli haudattu kastamattomana (ei ollu kerenny mukula nimmee saaha). Aave katosi papin siunattua aaveen osoittaman haudan.
Ruotsissa 1700-luvulla toimineen Hollannin suurlähettilään Monsieur de Montevillen kuoltua muuan mies alkoi vaatia hänen leskeltään suurlähettilään maksamatta jättämää 25 000 guldenin velkaa (no jo on ollu ahne hurri suakel sentään). Nainen meni pyytämään neuvoa ruotsalaiselta spiritistiltä Emmanuel Swedenborgilta (lie spiritisti Swedenborg ottanu mittavan palakkion leski paralta). Hieman myöhemmin suurlähettilään henki ilmestyi kertomaan Swedenborgille, että hän näyttäytyy leskelleen unessa (on saattannu Monttuville olla pahalla tuulella, kun on kesken kaiken häiritty). Leski näki unen, jossa miehen henki osoitti hänelle, mistä löytyisi todiste siitä että velka oli maksettu sekä paljon rahaa ja arvokas timanttikoristeinen kampa (silläpä ei kyllä oo varmasti raskinu hius haperoita männä nyhtämään).
Bettiscomben kartanossa, Dorsetissa säilytetään ihmisen pääkalloa, jonka sanotaan huutavan jos se yritetään siirtää pois talosta (jos sillä kallolla on krapula, niin ei kait se kestä ylimäärästä ja turhanpäivästä siirtelyä). Kallon arvellaan kuuluneen eräälle 1700-luvulla Länsi-Intiasta tuodulle neekeriorjalle. Orjalle oltiin luvattu, että hänen ruumiinsa lähetetään kuoleman jälkeen kotimaahan haudattavaksi, mutta lupaus rikottiin ja hänet haudattiin Bettiscombeen (kylläpä siinä tappauksessa ihtenikkin kallo kiljus kun hullu, jos oltas luvattu yhtä ja tehty toista). Kun ruumis alkoi huutaa haudassaan (kaaheeta karjumista pitäny mullan alla, lie teteskoopilla kuunneltu multakasan läpite että kuinka se siellä metelöipi), se kaivettiin ylös ja vietiin kartanorakennukseen. Nykyisin jäljellä on vain kallo (no mahtas se bodi pahalle haista jos vielä sekkii jäljellä olis), mutta sanotaan että se huutaa yhtä (tietenniin huutaa kun sitä vituttaa) - ja että sen tiedetään hikoilleen verta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti