torstai 26. maaliskuuta 2009

Mmm Magic

Tervehdys taas
Meillä on meneillään täydellinen putki remontti. Arvatkaa satakakskytäkuus pilkku yheksänkymmentäneljä kertaa vituttaako kun nuita raksahyypiöitä ramppaa vähän väliä meillä täällä. Eivät ne mitään tee, kuikkaavat keittiöön ja lähteevät lätkimään. Ilmeisesti he täten suorittavat jotain töistä poistumis rituaalia.
Rituaaleista puheen ollen. Noita akoillahan on kaikenlaisia rituaaleja. Tarkoitan nyt siis ihan "oikeita" noita akkoja, enkä sellaisia ihmisiä joita pelkän ulkonäön tai käyttäytymisen/materiaalisen esineistön/pukeutumisen takia kutsutaan noita akoiksi (koukkunokka, kasa kissoja jalkojen juuressa kusemassa tai tiskiharja ynnä muu vastaava siivous välineeksi luokiteltava harja päinen väline haarojen välissä). Kiäkyr. Ajatelkaapa että noidat kuvataan aika usein ilkeinä, rumina (hyi herra jumala miten ruman näkönen akka) ja pelottavina, taikakeittoa (hernesoppaa) keittävinä vanhoina (niin kuiva että kun pieru pääsee perseestä pöllähtää epämääräinen valkoinen jauhe) naisina. Ne pystyivät yliluonnollisten voimiensa avulla (kurauttivat rikkakihveliä käyttäen kyöpelinvuorelle naisten tansseihin tai lähi kauppaan ostamaan lepakon munia) vaikuttamaan ihmisten elämään myönteisesti (jeee, pääsiäis munia) tai kielteisesti (kuka perkele on päästäny tuon valtavan kobran vapaaksi. Se kurkistelee nyt meidän vessan pöntöstä, ja ei ole kiva kun se lipoo kielellä pakaroitani). Noitia on ollut lähes kaikissa kulttuureissa. Keskiajalla eruoopassa noita akkoja pidettiin ite Luciferin kätyreinä ja mitäpä muutakaan niille osattiin tehdä kun pistää kepin päähän roikkumaan, valella bensalla, (siihen aikaan varmaan mitään bensaa ole edes ollu. Hevosilla päästiin eteenpäin, eikä niille varmaan mitään kakstahti bensiiniä juotettu) huutaa viereltä hastala vista witch bitch ja tuikata akan kutale tuleen. Mutta jos ajatellaan asiaa tältä kannalta ketä tahansa saatettiin yhtäkkiä ruveta syyttämään noidaksi, ihan vaan vaikka huhupuheen perusteella. Syyttömät immeis parat on joutunna tulleen, siinä on voinu kyllä jo laulella "mua polttaa liekit rovion a au a au" Toisinaan annettiin myös armoa, ja "noita" sai todistaa ettei ollut noita. Oli olemassa erityinen koe sitä varten nimittäin vesikoe. Siinä syytetty heitettiin sidottuna veteen, jos hän jäi kellumaan todettiin hänet syylliseksi ja teloitettiin. Jos taas syytetty hukkui, hän oli syytön ja hänet haudattiin kunniallisesti. Homman nimihän oli Reilu Meininki, erittäin fair play.
Vuonna 1489 kirjotettiin kirja "Malleus Maleficarum" eli Noitavasara. Siinä kirjassa neuvottiin menettelytavat noitaprosessissa, siis sen miten ne tulisi tuhota.
Joskus noidat kutsuivat avukseen pahoja henkiä (tyypiltä päässy pieru jolloin sadat ihmiset ovat polvistuneet suolikaasun päästäneen tyypin eteen ja todenneet "henget ovat puhuneet"), mutta se ei tarkoita minkäänlaista paholaisen palvontaa. Joka tapauksessa, pikkuhiljaa kehittyi ja levisi käsitys että noita ja paholainen kuuluivat yhteen.
Voe tokkiinsa, olispa vähän hurjaa olla itsekkin noita. Nykyään kun kukaan tuskin polttelis roviolla ihmistä joka kiven kovaa väittää olevansa noita. Korkeintaan semmonen hommattas hullujen huoneelle. Noitana olis sikäli mukavaa, vois aina huitoo semmosella ohuella "sauvalla" ja keitellä kaiken maailman litkuja. Siellä minäkin kyöpelivuoren (paloisvuoren) päällä seisoskelisin luuta haarojen välissä ja musta nokinen paistin pannu nuotion yläpuolella (se roikkuis jostain oksasta kuitenkin). Sitten yks kaks, simp sala pimpsala, heilauttaisin sauvaa (It's a kind of magic) ja puuuuuf, siinä olis paistin pannun päällä paistettu munakas pekonilla.
Vaan nykyään enää pääsiäisenä puhutaan noidista. Äitikin useasti pääsiäisen aikana on varottanu, että sillon rullit kuiskii. Meinannu joka pääsiäinen yö unet sen takia menettää kun pelänny että kul.. siis rullit kuiskii. Ei pidä mallina kuleksia kun rullit kuiskii. Daiga daiga duu duu.
Vielä palatakseni tuohon noituuteen, ajatelkaahan. Ensimmäiset rangaistukset noituudesta syytetyille langetettiin vuonna 500 Ranskassa, mutta ne ei ollu mittään verrattuna siihen myöhempään aikaan. Sillon vuonna 500 jos pystyttiin esimerkiksi todistamaan se että noita oli nielassu miehen (on ollu pohjaton mahareppu), tämän tuli maksaa 200 kulta shillinkiä uhrin perheelle tai pienempi summa jos noita oli vaan tehny uhrinsa sairaaksi. Kuoleman rangaistuksen siihen aikaan sai vaan, jos noita myönsi tekonsa, mutta ee pystyny maksammaan käskettyä summaa. Siihen aikaan jopa oli rangaistuksia niillekkin, jotka väittivät toista syylliseksi noituudesta, ilman todisteita. Reipasta.
Noituttakkiin on erilajia, wicca, woodoo yms. Eikä kukkaan toisaalta pysty ikinä edes todistammaan sitä onko noitia ollu olemassa vai ei. Minua vastaan ei ole vielä pienen ikäni aikana kävelly yhtään noitaa (lukuun ottamatta niitä pieniä noitia jotka kiertelee ovelta ovella pajun oksa händyssä ja yrittäävät kovasti sillä mäiskiä lasketellen samalla "virvon varvon tuoreeks terveeks"). Maailma muuttuu ja ihmiset viisastuu. Noitia tai ei, maapallo jatkaa pyörimistään ja minä hiivin pikku hiljaa tupakille.
Ei kun hyvät illan jatkot vaan kaikille.
Muilla se on paranormaali blogi, mulla on epänormaali blogi. Jos tässä oikein rupeaa tylsää olemaan kirjoitan vielä myöhemmin toisen jutun epänormaaliin blogiini.
Heipsun keipsun!
Loajumala Damballah

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti